Kippenvleugels

Gratis stockfoto met amerikaanse feestdag, avondeten, diner

Als we “brasserie” zeggen, bedoelen we eigenlijk “fast food”. Fast food ja, maar wel eten zoals we dat in andere landen kennen. Eten zoals de Nederlanders het bij honderden serveren, in veel gevallen alleen in Nederland bereid. Laten we eerlijk zijn, wanneer was de laatste keer dat u een kippenkop op een restaurantmenu zag?

Het concept van fast food heeft zijn intrede gedaan op Europese schaal. Het Verenigd Koninkrijk loopt zeker niet achter; sterker nog, het beleeft een piek in populariteit voor fast food. Vooral de Nederlanders lijken het omarmd te hebben. Laten we eens een bezoek brengen aan Utrecht, een grote stad in de provincie Deventer. Ken je Utrecht nog? Het was de plaats waar de eerste fastfoodketen ter wereld werd gevestigd.

Tegenwoordig hebben veel steden hun eigen versie van de plaatselijke kippenvleugeltent, en overal duiken nieuwe ketens op. Het Britse Food Network geeft een lijst van meer dan 400 kippenvleugeltjes en frietjes, waaronder veel ketens, maar ook enkele die worden gerund door families. De trend is ingezet en we zien nu op elke straathoek restaurants opduiken. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Kippenvleugels worden op vele manieren bereid. Het hoogtepunt van de Britse kippenvleugels is inderdaad de manier waarop ze worden gecoat.

De coating met veel vet, zout en peper, gecombineerd met de keuze uit een groot aantal smaakmakers, maken van de kippenvleugel een interessant gastronomisch experiment en een plezierig culinair avontuur. De Britse televisie en het Britse nieuws hebben beide regelmatig programma’s gewijd aan de kippenvleugel.

Laten we nu eens kijken naar de twee versies van het verhaal. De eerste is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. De tweede is een verzonnen verhaal.

Het ware verhaal:

Een Japans echtpaar, dat een sushirestaurant runt in Anaheim, CA, heeft geprobeerd een manier te bedenken om hun restaurant groener te maken. Ze gebruikten al jaren wegwerp aluminiumfolie, maar dat was te handig en hun klanten waren te lui om het te gebruiken. Dus stapten ze in 1978 over op de opgerolde platte papieren zakken. Maar kort daarna merkten ze dat hun klanten groener, gezonder en met meer geld in hun zak gingen winkelen!

De zaken gingen zo goed dat ze het bedrijf konden uitbreiden zonder nieuwe faciliteiten te gebruiken. Ze breidden gewoon het aanbod van de wrap uit. De broodjes werden op de markt gebracht als Chicken Wingzers. Deze naam werd ook gebruikt voor de wraps, maar na een tijdje werd de naam veranderd in iets anders. In dit geval was het een hit en de zaak groeide zo snel dat ze de vraag niet konden bijbenen. Ze boden nu een volledige lijn kippenvleugelsauzen aan. opgerolde krantendoekjes, een product waarvoor ze geen kant-en-klaar recept hadden, een product om voor te sterven.

De klant leerde snel

Een veel gehoorde klacht in de wrap industrie is dat je geen goede sikkel ‘n zuurtje kan vinden in een fatsoenlijke wrap. Nou dat kan, maar het moet wel goed gedaan worden. De beste wraps zijn helemaal natuurlijk. Maar maak je geen zorgen als je je eigen wrap niet perfectioneert. Kippenvleugelsauzen zijn zo makkelijk te maken dat je het gewoon kan doen. Koop de saus en de dressing, vleugel het. Doe het allemaal in een broodje en je bent klaar om te rollen. Perfect op bijna elk moment van het jaar.

Denk je aan je budget?

We weten allemaal dat de budgetten de laatste tijd omhoog zijn gegaan. Beschouw dit als een budget seizoensbonanza. De basisregel is dat kippenvleugels van een hogere kwaliteit minder per pond kosten dan vleugels die in de voorverkoop zijn gekocht. Vleugels worden over het algemeen gesneden naar het perogatief van de koper. Dat betekent dat de liefhebber bereid moet zijn om meer te betalen voor het product.

Wings worden over het algemeen beschouwd als een luxeartikel, dat met extra veel mayonaise of sauzen wordt gegeten. Vleugels zijn het ultieme pronkstuk. Ze kunnen gemakkelijk worden aangekleed. Waarvoor, vraagt u? Nou, bijvoorbeeld, een honing barbecuesaus. Wat dacht je van tabasco saus? En dan vleugels met een blauwe kaas dip inclusief het brood, en wat rijst. Je zult een afrodisiacum hebben tegen de tijd dat je klaar bent, toch? Nou, als je er een gewoonte van maakt om deze echt eenvoudige, heerlijke, en goed geprijsde kippenvleugelsauzen te maken, zul je ze zeker geperfectioneerd hebben. Kippie Rijswijk

Leave a Reply

Your email address will not be published.