Wat is een witte wijn?

Zelf wijn maken

Wat als witte wijn wordt beschouwd, is gewoonlijk het sap van druiven, maar dit is niet altijd naar de letter zo. Wanneer het van druiven is gemaakt, wordt het sap “cheon” genoemd. Wanneer het van andere granen wordt gemaakt, staat de drank bekend als “Anderen”. Dit is een zeer belangrijke opmerking, want als u wijnen koopt die van andere granen zijn gemaakt, zult u bijna altijd op het etiket aantreffen: “Deze wijnen zijn gemaakt van…”

“Deze wijn is gemaakt van”

Op het wijnetiket moet daadwerkelijk staan: Deze wijn is gemaakt van druiven. Als het druivensap wordt vermeld als “cheon”, kunt u er zeker van zijn dat de “cheon” in het etiket het woord “gemaakt van druiven” mist. Volgens de TABC regels ( torens op wijn), als het druivensap zijn specifieke naam mist en de spelling maakt geen verschil dan is de wijn niet alcoholisch.

“Deze wijn komt uit”

Op het wijnetiket moet ook staan: Deze wijn komt van druiven geteeld in Californië.

“Deze wijn heeft een alcoholgehalte van”

Het alcoholgehalte van wijn wordt gemeten aan de hand van de hoeveelheid alcohol die de wijn bevat. 80 – 85% van de gebruikte druiven moeten in Californië geteeld zijn om in aanmerking te komen voor een alcoholcertificaat.

Over het algemeen wordt wijn aangeduid met een alcoholpercentage. Dit betekent dat als een wijn wordt beoordeeld op 100%, dat hij dan 16,7 alcohol% bevat. Als er meer dan één punt af staat, dan is hij niet gecertificeerd en niet verkrijgbaar in Californië.

“Geïmporteerd uit Italië”

Tenzij de wijn uit Italië komt, is het geen echte Italiaanse kwaliteitswijn. De meeste daarvan worden gemaakt en verscheept vanuit het buitenland.

“Gemaakt in Italië”

Tenzij de wijn uit Italië komt, is het geen echte Italiaanse kwaliteitswijn. De meeste daarvan worden gemaakt en verscheept vanuit het buitenland.

“Calasparra”

Calasparra dankt zijn naam aan het methaangas dat het bevat. Dit is te vinden in veel traditionele barbecues. Het gas kan schadelijk zijn voor sommige mensen, daarom hebben de Italianen zwavel toegevoegd om de zuiverheid van het voedsel te verminderen.

“Gemaakt van koemelk”

Dit is waarschijnlijk de meest gebruikelijke manier waarop Spaanse wijnen worden gemaakt. De meeste worden niet gemaakt van 100% koemelk, in plaats daarvan wordt Spaanse moedermelk gebruikt. Dit is een zeer dubieuze praktijk en dus moeten moeders op hun hoede zijn voordat zij zich aan deze wijnen wagen.

Andere gebieden hebben hun eigen versies van deze populaire wijnen, die worden gemaakt van de vrucht van de palmboom en deze staan meestal hoger aangeschreven dan gewone palmwijn. Net als bij de Spanjaarden worden deze wijnen gemaakt van koemelk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.