Wat is er zo

 

wildvlees

Over het wildvlees:

De dieren worden in de herfst gedood, we bewaren ze tot de lente. Ze worden gevoed met het voedsel waarmee ze zijn geslacht.

De runderen zijn strikt op dieet zijnde vegetariërs. Zij eten groenten en fruit tot ongeveer december en dan worden zij gretig naar het wildvlees.

We slachten rond december en we eten wildvlees rond januari. Rond februari nemen we vakantie. Rond 20 maart of ook wel 17 maart slachten we de dieren die we in de herfst hebben geslacht.

Wij gebruiken de oudste bestanddelen van het vlees dat wij inkopen. Daarom hebben we beperkt gebruik van conserveringsmiddelen. Wij gebruiken hamlappen, rugspek en snijresten van varkensvlees.

De seizoenen zijn erg belangrijk voor ons. Daarom stellen we de oogst uit tot rond mei. De gewassen groeien pas rond april of mei – het begin van de zomer – en wij genieten ervan zolang ze nog jong zijn.

We planten fruitbomen rond september-september zodat we rond april ons eigen fruit kunnen plukken. Tegen 20 juni zijn alle fruitbomen rijp zodat we ze kunnen plukken en persen om het sap eruit te halen. Dit gaat veel sneller dan vroeger.

In juli begint het moessonseizoen in Pakistan, maar ik weet niet of het onze wijngaarden zal treffen. Als dat zo is, zal ik het zeker drinken, maar niet in een fles.

De moesson is het belangrijkste in Pakistan; de andere zijn Iran, een islamitisch land, en Irak, geholpen door de olie- en petroleumgiften uit de Perzische Golf. Sinds het begin van de moessontijd in Pakistan in het droge seizoen, geldt er een verbod op het drinken van thee in Pakistan.

Pakistanen drinken ongeveer vier tot vijf koppen thee of koffie per dag. Het is ook wel bekend als pudding thee. Bijna alle pukes worden van thee gemaakt. India is een ander thee-etend land en de thee of koffie die zij drinken is niet erg sterk. China, uw noorderbuur, noemt het “maotai”. Het is de meest populaire thee in China en Japan.

Thee kwam voor het eerst naar Japan in de Heian-periode. Het werd gebracht door de Chinese zeelieden van de marine, die de smaak van de zoete drank te pakken hadden. Toen de Japanners er eenmaal van geproefd hadden, werd het een hoofdbestanddeel van het dieet, en nu is het een nationale favoriet. In Noorwegen staat het bekend als passesaame. De Nederlanders brachten het naar Europa en brachten er een Nederlands tintje aan. Sommigen zeggen dat het net als chocolade smaakt en er zijn er die zeggen dat het een beetje bitter is.

dat er geen enkel verschil is tussen thee drinken en fruit eten. Maar als je geen geroosterde thee uit India hebt geproefd, heb je heel wat gemist.itates on tea commercials.

Dit is slechts een samenvatting van wat er zo opmerkelijk is aan thee. Het is een van de oudste wijnen, maar nog steeds een van de heerlijkste smaken die de mens heeft gekend.

Wat thee drinken betreft, gaat er niets boven een kop groene thee met jasmijnmelk. Of een kopje matcha of oude zwarte thee, met melk. En alles kan wat dat betreft in een traditioneel papieren theezakje. Gewoon een beetje water erbij en je hebt een lekker kopje thee.

lees meer:

Wildvlees kopen

Leave a Reply

Your email address will not be published.